Google+
Zobacz wszystkie

MENU WESELNE PAKIET ZŁOTY

MENU WESELNE – SEZON 2018

 

TRADYCYJNE POWITANIE CHLEBEM I SOLĄ

TOAST WZNIESIONY WINEM MUSUJĄCYM

 

PAKIET  ZŁOTY

 

Zupa ( do wyboru jedna )

  • Złocisty rosół z kury z makaronem, marchewką i natką pietruszki
  • Consome pomidorowe z kluseczkami ryżowymi
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Krem brokułowy z julienne łososiowym
  • Włoska zupa minestrone

 

Danie główne serwowane na półmiskach ( 2 porcje na osobę )

  • Polędwiczki wieprzowe z serem mozarella owinięte szynka parmeńską
  • Filet z kurczęcia faszerowany świeżym szpinakiem
  • Pieczona karkówka w sosie grzybowym
  • Rolada z indyka nadziewana morelami i migdałami w sosie migdałowo- morelowym
  • Sos grzybowy
  • Sos pieczeniowy

 

Dodatki ( dwa do wyboru )

  • Ziemniaczki pieczone z ziołami i czosnkiem
  • Ziemniaki gotowane podane z masłem i koperkiem
  • Frytki
  • Talarki ziemniaczane
  • Ryż z warzywami

 

Surówki ( trzy do wyboru )

  • Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem w śmietanie
  • Kapusta pekińska z warzywami w czosnkowym dressingu
  • Buraczki z jabłkiem i papryką
  • Mizeria ze śmietaną
  • Tarta marchew z jabłkiem
  • Surówka z białej kapusty
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Surówka z pora z jabłkiem
  • Ćwikła z chrzanem

Pierwsza kolacja ( do wyboru jedno z dań )

  • Płonąca szynka wieprzowa w sosie z grzybów leśnych podana z  kaszą gryczaną ze skwarkami oraz surówką z czerwonej kapusty na ostro
  • Delikatne zrazy wieprzowe z papryką i ogórkiem podane z kluskami  śląskimi oraz  surówką z kapusty pekińskiej z warzywami
  • Pierś z kurczaka z dipem jogurtowo- chrzanowym na powidle z czerwonej cebuli podana z groszkiem cukrowym
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie porowym podane z obsmażonymi kopytkami oraz surówk z  ogórka kiszonego jabłka i cebuli

 

Druga kolacja ( do wyboru jedno z dań )

  • Bogracz z warzywami
  • Forszmak
  • Pikantna zupa węgierska z kluseczkami
  • Potrawka z indyka z warzywami

 

Trzecia kolacja gorąca ( do wyboru jedno z dań)

  • Barszcz czerwony pachnący czosnkiem z krokietem z mięsa, kapusty i grzybów
  • Esencjonalny barszcz czerwony z mięsnym pasztecikiem
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą
  • Flaczki wołowe

 

Zimna płyta na stołach

  • Półmisek mięs pieczonych, wędlin i serów
  • Schab w galarecie przekładany chrzanem
  • Sałatka jarzynowa owinięta szynką w delikatnej galarecie
  • Śledź w śmietanie i w oleju
  • Roladka z grillowanej cukinii owinięta boczkiem z serem feta
  • Roladka z wędzonego łososia z musem serowym z kawiorem
  • Sałatka z selerem konserwowym, pieczarkami, porem, jajkiem i kukurydzą
  • Sałatka serowo – szynkowa z musztardowym dressingiem
  • Pieczywo
  • Masło

 

Desery na szwedzkim bufecie

  • Różnorodne ciasta własnego wypieku – 200g / osoba
  • Kompozycja ze świeżych owoców ułożona na lustrze

 

II

  • Różnorodne ciasta własnego wypieku - 100g / osoba
  • Kompozycja ze świeżych owoców ułożona na lustrze
  • Kolorowe musy - 1 szt / osoba

          *Mus jagodowy

          *Mus malinowy

          *Mus czekoladowy

  • Kruche babeczki - 1 szt / osoba

          *Babeczka z kremem śmietankowym i owocami

          *Babeczka z kremem czekoladowym i bakaliami

 

Napoje

  • Kawa herbata bez ograniczeń - stół szwedzki
  • Zimne napoje w dzbankach bez ograniczeń

          *Woda mineralna, soki owocowe, napoje gazowane

Tort                                                                                                 

      Piętrowy tort dla nowożeńców – smak i dekoracja do wyboru

  • Czekoladowo – orzechowy
  • Kawowy
  • Caracas
  • Ambasador
  • Czekoladowy z wiśniami
  • Malinowy
  • Rafaello z adwokatem

 

Cena  193.00 zł / osoba

 

DODATKOWO PŁATNE

 

Deser

 

  • Lody w sosie angielskim i malinowym 10.00 zł
  • Lody z owocami i bitą śmietaną 10.00 zł
  • Gorące maliny z musem waniliowym i gałką lodów 10.00 zł
  • Kruche babeczki z kremem 4.00 zł/szt
  • Kolorowe musy  4.00 zł/szt
  • Ciasta wydane ponad menu  35.00zł /kg
  • Ciasta do paczek dla Gości - w cenie opakowanie 18.00 zł/ 0,5kg

 

Cola, Sprite, Fanta 0,25L (butelka)  5.00 zł/szt

Obsługa bufetu alkoholowego w formie stołu szwedzkiego 250.00 zł

 

Dekoracja sali

  • Pokrowce na krzesła białe  3.00 zł/szt
  • Kokardy w wybranym kolorze  1.00 zł/szt
  • Oświetlenie sali w wybranym kolorze 500.00 zł

 

Samochód

  • Mercedes CLS  dla Młodej Pary 130.00 zł / godz
  • Mercedes Viano Exclusive 8 osobowy130.00 zł / godz

Standardowa dekoracja Sali weselnej - wysokie, białe, podświetlane wazony.

Kolorystyka i rodzaj świeżych kwiatów do wyboru.

Dekoracja holu  – w cenie pakietu.

Indywidualne życzenia – płatne dodatkowo.

Standardowe wizytówki na stołach  w cenie pakietu.

Tablica informacyjna dla gości w cenie pakietu.

 

Apartament dla nowożeńców GRATIS.

Zaproszenie na kolację rocznicową GRATIS.

Dzieci poniżej 3 lat GRATIS- przygotowane miejsce przy stole oraz zastawa obiadowa.

Dzieci od 3 lat do 6 lat 50% RABAT.

Standardowa zniżka na noclegi dla gości weselnych wynosi 20 % od cen podstawowych w dniu przyjęcia weselnego a 25% przy zakwaterowaniu min 50 osób.

Możliwość przygotowania dań : wegetariańskich, wegańskich, dietetycznych.

Przy zamianie dań mięsnych z pakietu na dania z ryb lub wołowiny -dopłata 5.00 zł / osoba.

Przyjęcie weselne trwa do 5.00 – koszt następnej godziny trwania przyjęcia 1000 zł.

 

Powyższe menu nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.

 

W razie dodatkowych pytań służę pomocą.

Tomasz Jung

Manager F&B

Tel. 668 592 945

tomasz.jung@hoteliskierka.com.pl

 

Powrót

newsletter

Zapisz się na newsletter by być zawsze na bieżąco!

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności

OK, zamknij